Visita al camp demostratiu del CTFC

El proper 20 d’octubre es farà una visita guiada al camp demostratiu de  plantes aromàtiques i medicinals del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

En aquest camp hi ha plantades nou espècies que es troben a la comarca del Solsonès i que tenen utilització comercial tant per herba seca com per extractes i olis essencials: espígol, barballó, orenga, romaní, sàlvia, sajolida, timó, hisop i donzell.

Hi trobareu una selecció de poblacions silvestres amb la descripció del seu perfil químic i principals usos, i una col·lecció de varietats comercials aptes pel mercat aromàtico-medicinal

La plantació és al costat de l’edifici del Centre (Carretera Sant Llorenç de Morunys, km 2, Solsona).

La visita es podrà fer a les 11 i a les 17h. És gratuïta i amb places limitades. Cal inscripció prèvia a biomarkets@ctfc.cat

Aquesta plantació s’ha fet en el marc del projecte PECT BioMarkets, amb l’objectiu d’impulsar la producció (cultiu i/o recol·lecció silvestre), la transformació i el mercat de plantes aromàtiques i medicinals (PAM), tòfona i altres tipus de bioproductes d’alt valor afegit (obtinguts a partir de biorefineria) al territori de Lleida. És un projecte de cadena de valor.

Des del CTFC volen promoure la connexió entre l’oferta i la demanda d’aquest tipus de recursos naturals que un cop transformats poden ser usats en diversos sectors industrials (com el farmacèutic, el cosmètic, els fertilitzants d’origen renovable, etc.).

Compartir: