Del 14 al 17 de març, coincidint amb el final de la campanya de tòfona, s’ha celebrat el Trufforum a Nova York. Enguany, l’edició del Trufforum s’ha dut a terme en diferents seus. Va començar a Vic el mes de febrer i acabarà a Terol el mes de desembre.
En aquesta edició, una delegació d’investigadors, truficultors i cuiners de Catalunya, Terol, Sòria i Occitània es van desplaçar a Nova York per donar a conèixer la tòfona, promocionar el seu ús i el trufiturisme de les zones de producció.
Daniel Oliach, investigador del CTFC i director del Trufforum Vic, hi va fer una presentació per donar a conèixer la tòfona negra d’Europa, i el territori català com un referent a nivell productiu i gastronòmic, i un atractiu turístic al voltant d’aquest fong.
![](https://www.biomarkets.cat/wp-content/uploads/20230316-153313-1024x576.jpg)
![](https://www.biomarkets.cat/wp-content/uploads/20230315-231800-576x1024.jpg)
![](https://www.biomarkets.cat/wp-content/uploads/whatsapp-image-2023-03-15-at-001147.jpeg)